Ulrika Westerberg
”Kärlekens symboler …”
10-16 februari

ULRIKA WESTERBERG
Ulrika är violinisten som började måla och studera konst.
År 2009-2013 utbildade hon sig på Swedish Academy of Realist Art. Hon målar mest i olja men prövar sig fram med tempera och akvarell ibland. Hon inspireras av människan och drömmar och sådant som inte går att begripa – fantasier om historiska eller fiktiva personer i olika situationer. Hon arbetar mycket med beställningar, framför allt Parafras av känd målningar Två gånger har hon varit månadens konstnär i Toscanas lyxhotel Borgo Santo Pietro, nämligen oktober 2013 och juni 2017.
Passa på att träffa Ulrika då hon kommer att vara där varje dag! Varmt välkommen
Anna Frenning & Elisabet Martinsson
3-9 februari 2023




Vi, Anna och Elisabet, har målat tillsammans i ett decennium och även tidigare ställt ut ihop.

ANNA FRENNING
Som ung gick jag på olika förberedande konstskolor, men sedan blev det mera som konsument jag ägnade mig åt konsten. För snart tio år sedan fick jag kontakt med Vedic art och det blev en skjuts in i måleriet igen. Till en början målade jag bara abstrakt. Med tiden kom jag tillbaka till det avbildande, och rör mig nu ganska fritt mellan de båda och lär mig hela tiden mera. Jag är engagerad i klimatfrågor och är en hängiven yogautövare, något som är viktigt för min yttre och inre balans. Båda delarna påverkar säkert mitt måleri på något sätt, liksom somrarna på Gotland. Exempel på mitt måleri finns på konst.se samt på min hemsida anna@frenning.se.

ELISABET MARTINSSON
Jag har sedan 2005, vid sidan av arbete, återkommit till och ägnat tid åt måleri. Jag har utforskat min kreativitet i färg och form – främst med akryl men även med akvarell och olja. Sedan mitten av 70-talet bor jag i Stockholm men är född och uppvuxen på Orust i Bohuslän- en plats jag tillbringat mången ledighet tillsammans med barn och barnbarn. Sedan 2010 håller jag Vedic Art kurser på både väst- och ostkusten. På hemsidan kareliso.se, under galleri, finns exempel på mitt måleri.
Lilja de Guri
”Bortom…” 20-22 januari 2023
Vernissage fre 20 jan kl 16-20 samt lör 21 jan kl 11-16
Öppet sön 22 jan kl 11-15
Lilja är född 1932 och är nyss fyllda 90 år. Hon föddes i Karelen i nuvarande östra Finland. I början av 1950-talet kom hon till Stockholm via Helsingfors. Tanken var att besöka staden en kortare period men blev kvar då hon mötte kärleken. Hon gifte sig med Jorge från Barcelona 1955, även han på ”besök” utan planer på att bosätta sig i Sverige. De fick två barn.
Måleriet kom ganska sent in i Liljas liv. I början av 1990-talet blev måleriet ett stort intresse genom konstnären Tapani Kuusela . Lilja har haft utställningar tillsammans med de konstnärsgrupper hon varit del i såsom Bergshamrakonstärerna och Näckrosen-gruppen. Hon har arbetat främst i olja och inspirerats både av nordisk- och medelhavsnatur.
Det vi ser på denna utställning är ett sorts retrospektiv där fokus ligger på de karga nordiska vinterlandskapen inspirerade av den karelska naturen och hennes utveckling mot en mer avskalade och delvis abstrakt uttrycksform.
Den fruktansvärda situationen som Ukraina nu försatts i har berört Lilja, hon tänker mycket på barnen i det krig som pågår. Att själv ha upplevt krig har satt spår. Nu vill hon försöka bidra genom att sälja de tavlor som ställs ut, överskottet kommer att odelat gå till Röda Korsets verksamhet i Ukraina.
Maria Eklund
”Känsla av Vinter”
13-19 januari 2023
Vernissage fre 13/1 kl 16-19 & lör 14/1 kl 11-17
Finissage ons 18/1 kl 14-19

Maria ”Mia” Eklund
Intresset för måleri och annan form av skapande har funnits sedan grundskoletiden. Dock blev mitt utbildningsval inom ingenjörsvetenskapen och mitt yrkesliv har funnits i industriföretag. Måleriet var något som skulle hinnas med på fritiden men i praktiken blev det sporadiskt. Jag är fortfarande anställd inom industrin men ägnar sedan början av 2010-talet merparten av övrig tid åt måleri, främst i akvarell men även olja och akryl. Genom åren har jag gått terminskurser i måleri och teckning inom studieförbunden. Numera ger det mycket inspiration och utveckling att delta i workshops hos akvarellkonstnärer. Sedan 2018 har jag regelbunden utställningsverksamhet.
Min inspiration hittar jag i naturen och gärna skogen och fjällvärlden men även i staden. Jag vill skapa målningar med harmoni och lugn, men även ibland viss dramatik som naturen kan inspirera till. Mitt mål är att utmana mig själv att utforska nya uttryck i akvarell och oljemåleri i både färg och teknik.
elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Hagberg & Blommendahl presenterar fotokonst i ny form. I gränslandet mellan drömmar och verklighet vill vi låta alla fantasier ta plats.
Vi, Niclas och Erika träffades av en slump i samband med en utbildning. Niclas arbetade då med sitt projekt ”skugglandet” med sina kramdjur från barndomen i fokus och träffade Erika som inspirerade med egna kreationer till projektet. Tillsammans fann de snabbt nya idéer och olika teman som de arbetade med. Niclas som är utbildad fotograf tar alla fotografier och arbetar direkt på plats med all rekvisita – inget fotomontage. Erika, som har en estetisk utbildning skapar kreationerna, syr och bygger föremål i olika material.
Tillsammans hittar vi en annorlunda men intressant balans mellan karaktär och omgivning.
David Wadsworth
”Within the Circle” – 11-17 november 2022
Vernissage fre 11 nov kl 16-20 samt lör 12 nov kl 12-17
Öppet övriga dagar kl 12-17
Jag är född och uppvuxen i Surrey i södra England men i tjugoårsåldern ledde min upptäckarlust till några års resande i Europa innan jag så småningom hamnade i Stockholm. Jag har arbetat 15 år som illustratör, men efter studier på Konstskolan i Stockholm 2009 2010 valde jag, lockad av den oemotståndliga taktila karaktären i skulpturen, att släppa illustrerandet och koncentrera mig enbart på att skulptera.
2011 flyttade jag till San Miguel de Allende i centrala Mexiko för att lära mig arbeta med förlorad vax och det var där min kärleksaffär med bronsskulpturer inleddes. De följande fyra åren tillbringade jag med att utveckla min vaxteknik, som är det grundläggande första steget för att föra den slutliga bronsfiguren till liv.
Jag vill gärna fånga ett ögonblick i mina skulpturer. Det kan vara i form av en fysisk rörelse, där en figur precis är i färd med att gå från ett balanserat tillstånd till en mer prekär, eller känslomässig, rörelse, då kroppsspråket avslöjar någonting som annars skulle kunna döljas med ord. Det kanske låter konstigt, men jag vill inte göra en skulptur som ser ut att stå still.
Jag jobbar med lera och vax och båda har sin charm (vax använder jag då jag producerar bronsskulpturer). Processen med leran är snabbare och kanske lite mer lekfull. Med vax har jag mera tid att tänka och finjustera. Om jag måste välja en favorit så skulle det nog vara vaxet. Det händer så mycket med vax, både väntat och oväntat, när jag skapar yt-texturen med en het kniv. Det är vridningarna och vändningarna i vaxets yta som blir till de ljusreflekterande fasetterna som ger den färdiga bronsen dess djup och rörelse.
Kurt Forsberg
”Vid Havet” 22-26 oktober 2022
Vernissage 22 oktober kl 12-17
Öppet övriga dagar kl 12-17
Jag målar i akryl på duk. Motiven kommer från min fantasi, och mina målningar blir ofta geometriskt föreställande i realistisk stil, för det mesta blir det interiörer eller motiv vid havet i klara och ljusa färger.
I perioder utforskar jag samma motiv genom att måla flera versioner men med små variationer och med olika färgsättningar.
Inspirationskällor är konstnärer som Edward Hopper, David Hockney, Roy Lichtenstein.
På vernissagen till utställningen 2019 på Marziart International Galerie, Hamburg gjorde gallerist Marion Zimmerman följande presentation: ”Kurt Forsberg´s vision om konst är mycket tydlig, estetisk och något mystisk. Hans havslandskap, landskap eller interiörer kan jämföras med konstverk av den stora amerikanska målaren Edward Hopper, hans stora förebild.
Kustnära
Anders Malm
Vernissage fredag 23 sept kl 16-20 & lördag 24 sept kl 11-17
![IMG_6727[45786] IMG_6727[45786]](https://www.studioanimar.se/wp-content/uploads/2022/09/IMG_672745786.jpg)
Tack vare en stor portion kreativitet, och en olyckshändelse, kom Anders Malm in på konstskolan i Gävle. Idag kan hälsingesonen Anders Malm stoltsera med att ha ställt ut sina målningar – som blandar livets ljus och mörker – i storstäder som New York, Paris och Rom.
Anders målar i olja, blandteknik och akvarell – beroende på vilken stämning han befinner sig i och om det är någon speciell utställning han förbereder sig inför. När han blev erbjuden att ställa ut sina målningar i New York la han exempelvis allt krut på sina oljemålningar.
– Att få uttrycka mig genom min konst, att kunna få fram tankar och känslor på papper och duk, är lika mycket en drivkraft som ett andningshål för mig. Mina målningar består av en mörk och en ljus sida, vilket symboliserar livets två olika sidor. Den mörka sidan har jag fått med mig från barndomen då flera av mina släktingar och andra närstående personer lämnade jordelivet under dramatiska omständigheter. Samtidigt är jag noga med att alltid lyfta fram ljuset i mina målningar vilket lockar att gå vidare i hopp om en strålande framtid.
utställningen pågår till den 29 september: öppettider sönd 12-15; mån- tors kl 12-17
Börje Ahlström
”En del bilder från resor & Mest hemifrån”
Vernissage fre 7 oktober kl 14-19 samt lör 8 oktober kl 12-18
öppettider övriga dagar kl 12-18

Börje har jag alltid dragits till Staden som miljö och den urbana miljön inspirerar honom . ’Den nya sakligheten’, ( ty Die Neue Sachlichkeit) som myntades i början av 1920-talet för att beskriva målningar av de tyska konstnärerna Max Beckmann, Otto Dix och Georg Grosz var en reaktion på impressionismen och fick sina följare inom fotografin Albert Renger-Patzsch, kanske också Robert Frank (The Americans) och inom litteraturen Erich Maria Remarque, ’På Västfronten intet nytt’ och Hans Fallada ’Hur skall det gå för Pinneberg’ och ’En mot alla/Ensam i Berlin’…. Det kom som sedan tidigt 70-tal att bli min inspiration och uttrycksform. Det Vardagsnära, rakt på sak, detaljerat.
Sedan 1990 och 25 år framåt arbetade jag som lärare, programansvarig och utbildningsledare på Grafiskt Centrum/Xenter i Botkyrka. Parallellt med detta jobbade jag under en 10-årsperiod med grafisk form åt bilindustrin. Jag jobbade även en period för UNICEF. ’Food for oil-projekt’ i norra Irak, de kurdiska provinserna, med att bygga upp grafiska grundutbildningar.
Måleriet har jag alltid burit med mig. Periodvis mindre, periodvis mer.
Charlotte Herczfeld
”En strimma ljus”
Vernissage lör 27/8 kl 11-16 samt sön 28/811 kl 12-17
öppettider övriga dagar: må-tis stängt: ons-tors 13-18
Charlotte har länge fascinerats av impressionisternas sätt att måla ljuset.
”Det är fantastiskt att uppleva vad de rena pigmenten kan åstadkomma i en målning, av hur omedelbara och sammetsliknande de är när jag drag för drag väver samman färgerna till en illusion av skimrande ljus. Impressionism förutsätter att kunskap om teknik och färglära går hand i hand med den känslomässiga reaktionen inför ett motiv. För mig är det viktigt att spela med hela registret: hur en bild byggs upp rent tekniskt, parat med vad som tilltalar ögat, hjärtat och intellektet. Svårare att fånga är den skönhet som når det innersta, det som berör”
Charlotte arbetar med torrpastell i en impressionistisk teknik. Ljus och färg är huvudkomponenterna, men också att skapa form med färgens hjälp.
Många av Charlottes målningar finns numera i privata samlingar och hos företag och institutioner såväl i Europa, som i USA och Canada.
Stina Ekberg Renström
Vernissage fredag 19 aug kl 16-20
”Med mina målningar vill jag förmedla skönhet och en vacker atmosfär, där färg och form får komma till uttryck utifrån den kvinnliga kroppen, där tillit och närhet kan beskrivas från ett konstnärligt perspektiv.”
Stinas skapande börjar oftast med en känsla, en sinnesstämning snarare än en tanke. Hon vill att betraktaren ska se det vackra i människan tillsammans med ett personligt avtryck.
”Jag gillar färg och form. Att snabbt fånga kroppens rörelser och människors kroppshållning är typiskt i mina målningar. Som konstnär vill jag bidra till kvinnokampen genom målningar som visar hur vacker kvinnokroppen är – oavsett om den är gammal eller ung, fyllig eller späd. Kvinnor ska vara stolta över sina kroppar och dess sköna former.”
Stina medverkar i Nordic Art Guide. Boken är ett samlingsverk över 65 nordiska konstnärer. Ges ut månadsskiftet nov/dec. Finns att köpa i nätbokhandeln.
Samarbeten 2021
Almhaga Galleri. Almhaga.
Artportable. Stockholm.
Circle Art Foundation. Lyon.
Nordic Art Guide. Sverige.
utställningen pågår till den 24 augsti öppettider kl 12-17
Kent Wahlbeck ”The Trip to Bothithong”
Vernissage 22 juli kl 16-20 & 23 juli kl 12-17
öppettider on-lö 13-18 – sö 12-15; må/ti stängt
The Trip to Bothithong.
En resa och en berättelse med kreativitet, skapande, inspiration och massor av roliga upplevelser blev resonansbotten till denna utställning.
I tre månader under hösten 2021 reste jag runt i Sydafrika med min flickvän Tiisetso. Vi bodde hos hennes släktingar och på olika guesthouse och jag fick en bra bild och förståelse av vardagslivet där….och det fanns mycket tid att göra skisser, experimentera, måla akvareller och göra teckningar.
Kameran gillar henne och hon gillar att bli fotograferad. Dessa fotosessioner brukar vara femton kanske trettio sekunder och jag försöker då klicka så fort jag kan. Massor av bilder…blir en eller två bra så räcker det. Jag vill fånga rörelsen, spontaniteten, frihetskänslan och de små växlingarna i uttrycket i hennes ansikte och kroppsrörelser.
Sedan när jag kom hem i mitten av november började jag sortera och bearbeta det enorma material jag hade samlat. Dagboksanteckningar, skisser, idéer, akvareller och kanske tusentals foton. Från en del av dessa skisser gick jag sedan vidare med dessa små oljor som jag gjorde nu under vintern 2022.
Om jag bara kan förmedla lite av alla otroliga upplevelser under denna fantastiska resa är jag mer än nöjd.

Bo Löfgren En fönsterutställning.... 18 juni - 18 juli 2022
Elisabeth Lestapier
”Alla dessa blommor och många, många fler”… en hyllning till kvinnan
pågår 27 maj-6 juni 2022
Elisabeth Lestapier är konstnär och musiker, uppväxt i Helsingborg men bor numera i Stockholm.
Uppväxten med en svensk mamma och en äldre kubansk pappa som också var konstnär och musiker,
var inte alltid lätt, men den har både inspirerat och präglat hennes konst.
Elisabeth både tecknar och målar med akvarell, akryl och tusch, hennes konst tar tid och har många
detaljer. Hon målar ofta i flera lager och låter bilden växa fram genom en känsla.
Jag målar både abstrakt och figurativt och mycket porträtt.
“Jag har alltid dragits till hår och jag älskar blommor. I kvinnoporträttserien kombinerar jag de två.
Verken är också en hyllning till kvinnan. En kvinna är som en blomma: spirande, vacker och kraftfull
och allt liv kommer från kvinnan. Jag vill visa den kraften, jag vill visa komplexiteten i vad det innebär
att vara kvinna. Jag vill också visa kvinnors sårbarhet och skönhet, både den som kommer inifrån och
den yttre. Historiskt sett har män varit rädda för den urkraft som kvinnor besitter och därför har
kvinnor också fått utstå väldigt mycket, tyvärr. ”
“När jag arbetar abstrakt gör jag ofta olika mönster eller former och mycket av dem. Jag vill få fram
en känsla av överväldigande, där inga former är raka eller exakta och där det oregelbundna är ovisst
och oförutsägbart.
Jonathan Wilding
”Simple Pleasures” 20 – 26 maj 2022
Jag föddes 1995 i Portugal och är uppvuxen i New York City och Halmstad. Jag har tecknat från tidig ålder och senare började jag måla, främst gouache och akvarell. Efter gymnasiet studerade jag konst på Gerlesborgsskolan i Bohuslän
Arkitektur och natur inspirerar mig. Jag tycker om alla typer av arkitektur och jag älskar hur ljus och skuggor reflekteras i byggnader, särskild på natten. Men jag tycker också om hur arkitektur kan fungera i och med naturen.
De målningar jag har här är minnen från mina resor före pandemin, den sista till Portugal i februari 2020. Vi väntar alla på dagen då vi kan besöka andra platser igen. Dessa minnen på papper och dukar är från platser här i Sverige och utomlands.
Tobbe Malm & Heidi Glattre ”Fragment”
22 april – 15 maj 2022

Tobbe MalmHan är smed och konstnär och uppmärksammades internationellt med utställningen “Jernrosene”, ett monument som skapades till minne av offren för attacken på Utöya år 2011. Monumentet, som invigdes i september 2019, står utanför Oslo domkyrka och har skapats i samarbete med offrens familjer och smeder från hela världen.Han kombinerar reflektioner av vår tid med ett unikt seende som går tillbaka till uppväxten och gruvnäringens Norberg i Sverige. Han skapar genom sina känslor och hittar uttryck i sin konst på ett sätt som bidrar till nyfikenhet.
Heidi GlattreMed en akademisk utbildning i grunden, framfärallt inom Litteraturventskapen, skapar konstnären Heidi Glattre verk genom att använda litterära texter inom flera teman. Hennes konstverk och installationer av papper omformulerar de tematiska inslagen i litteraturen till en visuell läsning av författarskap. Heidi arbetar med en kollageliknande teknik där hon river ut texter ur romaner och böcker för att ge dem nytt liv och formulera ett nytt språk. Detta resulterar i reflektioner om vad språk och ord är. Konst är enligt Heidi en visuell filosofi och ett sätt att tänka och förstå.
Bo Löfgren ”Diversitas”…variationernas rikedom
1 – 18 april 2022
Bö Löfgren, född i Karlstad och bosatt i Stockholm har under större delen av sitt vuxna liv arbetat med bild och form. Med rötterna i design och den internationella reklamvärlden, utvecklades hans intresse för skulptur genom stenhuggarutbildningen på Valands Konsthögskola.
Ständig experimentlusta ger spänning åt hans konstnärskap. Bo Löfgren är en målare och skulptör som ständigt prövar olika metoder och material. Parallellt med måleri på duk, utforskar han olika stenarters och metallers inneboende möjligheter. Målningarna är oftast i olja eller akryl, olika slags blandteknik och till exempel bearbetning med acetat/nitrat på koppar/kromfolie. Skulpturerna är av sten, brons, järn och tenn. Även den fysiska spännvidden i hans produktion är avsevärd. Spännvidden är avsevärd, från små bronsfigurer på något kilo till en granitskulptur på sex ton.
Mångsidigheten och det ständiga prövandet av nya material och metoder är något av ett signum för hans konst. ”Jag betonar gärna hur viktigt det är att få pendla mellan olika konstnärliga discipliner, för att kunna hålla lusten och lågan vid liv”.
Med en lyrisk klang och lekfullhet, skildrar han en universell dualism; det mörka kontra det ljusa, det stora kontra det lilla, det starka kontra det svaga, det ensamma kontra det förenade.
Utställningen ”Diversitas” – variationernas rikedom – ger prov på bredden i Bo Löfgrens konstnärskap.
Varmt Välkommen!
Karin Sjöblom 18 – 26 mars 2022

Karin Sjöblom är kermiker och skulptör som företrädesvis arbetar i stendgods.
”Att få forma människor och djur i lera är numera min passion. Ofta blir det kvinnor som dansar, människor i rörelse eller vila med eller utan blommor i håret, hästar på språng eller ibland något helt annat.
En del av mitt liv är jag konstnär och en annan del ägnar jag mig åt mitt andra yrke som är sfi-lärare i Linköping.
Tekniker:
Jag jobbar i stengodslera som jag bränner med olika oxider, vanligtvis svart eller röd järnoxid.
Ibland låter jag vissa detaljer få glasyr eller efterbehandling med vax, bladguld eller färgpigment. På senare tid har jag börjat experimentera med raku-teknik.”
Hon inspireras av människokroppar och hästar i rörelse och vila. Ofta blir det kvinnor som dansar, människor i rörelse eller vila med eller utan blommor i håret, hästar på språng … Karins personliga formspråk uttrycker fångar kraften och glädjen i rörelsen.
Cilla Adlercreutz & Rebecka Carlsson 26 NOV – 12 DEC
Två spännande konstnärer ställer ut!
Cilla Adlercreutz
Jag började min formbana i Wallåkra Stenkärlsfabrik och utvecklades via Orrefors glasbruk, Höganäsbolaget, Gustavsbergs emaljateljé, Konstfack IV, Konstakademin och Bildpedagoginstitutet. Mina alster är skickade till svenska företag och ambassader i Sverige och svenska och utländska ambassader och konsulat i många länder och stater över världen som interiördetaljer och unikum.
Rebecka Carlsson
En konstnär med många järn i elden – teatern och konsten är hennes arenor. Arbetar ofta med metall som bas för sina tavlor med fokus på hjärtan.
Suz Loman & Christina Rohdin-Alm 1-7 oktober 2021
Två konstnärer som båda har bosatt sig på Gotland . Två konstnärer som inspireras av den gotländska naturen och närheten till havet. Olika tekniker, olika ingång i det konstnärliga uttrycket, samma källa till ständig förnyelse och experimentlusta.
CHRISTINA ROHDIN-ALMChristina tecknade och målade som barn och ung vuxen vid Lidan, ofta inspirerad av vatten. Det det blev flera kurser i oljemålning. Nu tillbringar hon största delen av tiden i Fårösund. Efter ett längre uppehåll väcktes lusten till måleriet igen. Christina arbetar med många olika tekniker.
SUZ LOMANI april 2011 lämnade Suz Loman Stockholm och bosatte sig på Fårö. Inspirerad av naturen på Fårö och närheten till havet strävar hon i sitt måleri dels att fånga känslan och ljuset i motiven. De senaste åren har hennes måleri blivit mer experimentellt och resultatet alltmer abstrakt.
Eva Höök & Kajsa Lingman Dunge 10 – 16 september 2021
EVA HÖÖK
Eva Höök, född 1943 i Stockholm är en svenska grafiker och konstvetare bosatt i Uppsala och Visby. Hon utbildades vid bl a Gotlands Konstskola, Wiks folkhögskola och Häke Konstcenter. Hon är medlem i Grafikgruppen Visby sedan 2007.
”Utan ljus ingen färg! Det finns alltid en idé eller tanke jag vill förmedla – ibland bara känslomässigt. Formen växer fram, ibland abstrakt, ibland väldigt konkret. Sätts fantasin igång? Väcks nyfikenhet?”
KAJSA LINGMAN DUNGE
Grafiker, målare och konstvetare bosatt i Uppsala. Hon utbildades på Wiks folkhögskolans estetiska linje i grafik och måleri. Senare studier i måleri veid Vuxenskolan i Uppsala.
” Måleriet ger mig möjlighet att försöka fånga en känsla efter ett ögonblick i den tid jag har upplevt eller lever i. Det gör mig mer medveten om och aktsam om min egen tid.”
Nils Ekwall 27 augusti – 9 september 2021
- Redigera
- Redigera
Nils föddes 1954 i Stockholm men flyttade tidigt till Skåne med sin pappa. De flesta i släkten har varit konstnärligt aktiva sedan flera generationer tillbaka och den mest namnkunniga torde vara morfar – konstnären Nils Dardel. Som liten satt han ofta och ritade och målade tillsammans med mamma (Ingrid von Dardel) och sina syskon, så yrkesvalet var ganska givet för Nils.
1975 började han på Målarskolan Forum i Malmö där han studerade i tre år bl a för Gerhard Nordström och Staffan Nihlén. Efter det gick han ett år på Grafikskolan Forum för Bertil Lundberg. Båda skolorna uppgick så småningom i det som nu är Malmö Konsthögskola.
Tidigt fascinerades han av surrealistisk konst bl a konstnärer som Bosch, Bacon och Max Ernst men även av mer klassiska konstnärer som Caravaggio, Michelangelo och Rembrandt.
Förutom surrealistiskt inspirerade fantasibilder målar han landskap och sedan ett par år tillbaks även porträtt på beställning, både “live” och efter foto. Han arbetar i både blyerts, akvarell, gouache och olja
Nils har varit yrkesverksam konstnär sedan slutet på 70-talet och har ställt ut flitigt, både separat- och samlingsutställningar och är representerad på Malmö Museum samt i olika landsting och kommuner runtom i landet.
För mer info www.nilsekwall,com
Ulrika Westerberg


- Redigera
- Redigera
ULRIKA WESTERBERG
Ulrika är violinisten som började måla och studera konst.
”Skymningen är drömmarnas tid. Man dagdrömmer och begrundar livet, tingen och alla relationer. Skymningskonst är konst som ger en samma känsla, när jag var liten firade vi alltid skymning och väntade med att tända inomhuslamporna tills gatlyktorna tändes på landsvägen. Samma känsla kan man också få när man lyssnar på klassisk musik.”
År 2009-2013 utbildade hon sig på Swedish Academy of Realist Art. Hon målar mest i olja men prövar sig fram med tempera och akvarell ibland. Hon inspireras av människan och drömmar och sådant som inte går att begripa – fantasier om historiska eller fiktiva personer i olika situationer. Hon arbetar mycket med beställningar, framför allt Parafras av känd målningar Två gånger har hon varit månadens konstnär i Toscanas lyxhotel Borgo Santo Pietro, nämligen oktober 2013 och juni 2017.
Passa på att träffa Ulrika då hon kommer att vara där varje dag! Varmt välkommen
Stefan Hedström
”Deep Within”
9 – 29 april 2021
Stefan Hedström är bosatt i Stockholm, yrkesverksam konstnär sedan över 20 år inom skulptur och måleri med skulpturer i trä, brons och betong samt målningar i akvarell med olika blandtekniker.
Stefan berättar: ”I mitt skapande speglas en sorts framtidsvisionella individer som även har perspektiv bakåt i tiden.Jag vill få fram det sköra men samtidigt det kraftfulla i verken, med en stark känsla av kommunikation och en inre identitet som skapas av betraktaren.”
” Som om de tysta figurerna försöker säga något, och som det finns något gömt djupt inne i skulpturerna såsom en personlighet. Individualitet kan inte bekräftas av ett yttre utseende, den sanna identiteten består av inre kvalitet, ursprung och historia”
Rei Munakata, Kompositör
Jonathan Wilding
”ANTICIPATION”
2 – 8 april 2021
Jag föddes 1995 i Portugal och är uppvuxen i New York City och Halmstad. Jag har tecknat från tidig ålder och senare började jag måla, främst gouache och akvarell. Efter gymnasiet studerade jag konst på Gerlesborgsskolan i Bohuslän
Arkitektur och natur inspirerar mig. Jag tycker om alla typer av arkitektur och jag älskar hur ljus och skuggor reflekteras i byggnader, särskild på natten. Men jag tycker också om hur arkitektur kan fungera i och med naturen.
De målningar jag har här är minnen från mina resor före pandemin, den sista till Portugal i februari 2020. Vi väntar alla på dagen då vi kan besöka andra platser igen. Dessa minnen på papper och dukar är från platser här i Sverige och utomlands.
Kent Wahlbeck
”Drömmarnas Skönhet”
utställningen pågår 12 – 31 mars 2021
I september 2020 hade Kent Wahlbeck sin ’homage’ till Jimi Hendrix hos oss. Nu är han tillbaka med verk som är emblematiska för hans konstnärskap. Kent berättar: ”De som har följt mig under dessa år, vet att jag mest jobbat med masker och folksamlingar, färger, linjer, former och struktur i mitt måleri. Jag har utgått från några enkla geometriska former och byggt vidare.“
Han utforskar ständigt möjligheterna i en linje eller ett färgstreck. Hans färgstarka målningar är fulla av människor, odjur och symboler. Hans masker ser förbi ytan och ger oss en vision av livet som en resa från oskuld till visdom, från okunnighet till kompetens.
Kent har ställt ut både i Sverige och internationellt:
Yemisi Wilson
”Dialog”
en utställning i Sten Brons & Betong
pågår till 28 februari 2021
Yemisi Wilson, är en svensk skulptör som arbetar främst i italiensk marmor. Hon är utbildad vid Accademia di Belli Arti i Florens och har sedan huggit i marmor i Pietrasanta, totalt blev det 22 år i Italien. 2013 återvände hon till Stockholm och hugger sina skulpturer i skulptörstudion i Vinterviken. Hon är ännu relativt okänd i Stockholm men har ställt ut Italien, Schweiz, Danmark, Norge och USA. Yemisi arbetar figurativt men på ett modernt, mycket intuitivt sätt med speciella block av marmor som hon hämtar personligen i marmorbrotten i Toscana. Motiven är människor och vilda djur. Skulpturerna är ofta som fragment med en del av stenens ursprungliga form är kvar. Stenens ursprungliga form kan inspirera henne till det slutliga motivet. Sten är traditionellt ett material som bär vårt minne. Det vi vill ska bevaras och minnas även i framtiden, skulpteras eller skrivs i sten.
Gabriella Alexa
fredag 13-19 november 2020
- Redigera
- Redigera
Gabriella Alexa började måla ganska sent i livet. Genom sin konst önskar hon lämna en dörr på glänt, som en möjlighet för betraktaren att stiga in genom och upptäcka sin egen personliga upplevelse, där allt sprakar färg, kraft och energi.
Gabriellas verk är abstrakta med inslag av natur. Hon arbetar företrädesvis i akryl.
”I naturen får jag massor av inspiration, säger hon, därav långa promenader . Jag älskar vatten – både hav och sjö, vilket man kan se i de flesta av mina tavlor . Jag målar motiv i vilka jag själv vill vistas i eller fantiserar om. Att måla är för mig terapi och en livsnödvändighet – den bästa känslan är när jag går in i ett med tavlan jag målar, där det bara finns skapande och glädje.”
Svante Trottestam
”Skuggspel” – mellan ljus och mörker
30 oktober – 5 november 2020
Svante Trottestam är född och uppvuxen i Uppsala. Han är yngst i den fem personer stora syskonskaran som idag är utspridd i landet, och där alla har högst skilda karriärer: revisor, läkare, lärare och inom svensk fastighetsförmedling. Svante Trottestam fick tidigt en romantiserad bild av konstnärskapet och valde att följa den vägen.
Han gick två år på Domens Konstskola i Göteborg, där utbildningen var uppdelad i tre fack. Han gick mestadels måleri men även gjorde kortare inhopp på grafik. Något år senare började han på Konstfack i Stockholm där han gick bildlärarlinjen mellan 1996 och 1999. Han kände dock redan från början att bildläreriet var fel väg för honom.
Efter att ha jobbat som vikarie på skolor i bland annat Stockholm och Skåne så fick han nog. En tanke var att han skulle fortsätta på deltid som lärare, men valde till slut att satsa 100 procent på konstnärskapet.’
– Jag målar uteslutande i olja eftersom jag gillar att lägga lager på lager, och att det aldrig är försent att lägga till fler detaljer. Många föredrar akryl, men jag tycker att den torkar för snabbt. Jag är en ateljémålare som inte gillar att hetsa. Det ska få ta lång tid att måla.
– ”Skuggspelet”, alltså samspelet mellan ljus och skugga, är det som jag är mest förknippad med som konstnär. Interiörer, fasader och landskap är återkommande motiv där sådana skuggspel utspelas.
– Man ska egentligen aldrig fråga mig vad jag menat med mina uttryck. Som konstnär vill jag trigga igång så många associationer som jag kan – ju fler tolkningsmöjligheter det finns desto bättre är det. Det är den principen jag går efter. Något som även gjort att många av betraktarna brukar kalla mig för mystikern.
Börje Ahlström
”Bilder från Resor” eller ”Die Neue Sachlichkeit Revisited – Again”
23 – 29 oktober 2020
Om mig
Jag är född, har växt upp, och jag lever mitt liv i Stockholm. Jag har arbetat som tryckare och lärare på Grafiska Skolan i Kista ett par år i slutet på 80-talet. Sedan 1990 och 25 år framåt arbetade jag som lärare, programansvarig och utbildningsledare på Grafiskt Centrum /Xenter i Botkyrka. Parallellt med detta jobbade jag under en 10-årsperiod med grafisk form till bilindustrin i Malaysia, Singapore, Sydkorea och några gånger i USA. Jag jobbade även en period för UNICEF, ’Food for Oil-projekt’, i norra Irak 1999 med att bygga upp grafiska grundutbildningar i de kurdiska provinserna i norr. Måleriet har jag alltid burit med mig. Periodvis mindre, periodvis mer.
Inspirationskällor:
Staden som miljö har jag alltid dragits till och gett uttryck för och den urbana miljön inspirerar mig. ’Den nya sakligheten’, ( ty Die Neue Sachlichkeit) som myntades i början av 1920-talet för att beskriva målningar av de tyska konstnärerna Max Beckmann, Otto Dix och Georg Grosz var en reaktion på impressionismen och fick sina följare inom fotografin Albert Renger-Patzsch, kanske också Robert Frank (The Americans) och inom litteraturen Erich Maria Remarque, ’På Västfronten intet nytt’ och Hans Fallada ’Hur skall det gå för Pinneberg’ och ’En mot alla/Ensam i Berlin’…. Det kom som sedan tidigt 70-tal att bli min inspiration och uttrycksform. Det Vardagsnära, rakt på sak, detaljerat.
Kort om bilderna.
Den där känslan när solen börjar gå ner över hamnen i Cadiz. Gubbarna sitter på fiket efter siestan … Vad pratar de om?
Den nedlagda kolsyrefabriken på Lövholmen där man sprang som grabb och det sjöd av liv. Nu stundar nya tider, hur kommer det att bli?
Liljeholmsbron och kajen vid Lövholmen – på ’min’ sida av bron där tiden nästan har stått stilla…
I februari började det bli tomt på Promenade des Anglais i Nice och coronan hade börjat få fäste i de italienska bergen. Kommer den hit?
Die Neue Sachlichkeit – revisited – revisted, igen.
Börje Ahlström
Tfn 073 500 45 72, E-post; ahlstrom1950@gmail.com
Tommy Østman
2- 8 oktober 2020
Tommy Østman utbildade sig till teckningslärare på Konstfack och har även varit verksam som
Art Director i 35 år.
Tommy är extremt idérik. Det sitter i ryggmärgen efter arbetet som AD.
Tommys konstverk lyfter fram de platser som andra går förbi. Han vill uppmärksamma den
skönhet och charm som finns i dessa obetydliga platser. I sina verk reflekterar han över stadens
utveckling och relationen mellan stad och land, modernt och gammalt, trä och betong. Han har en
sentimental koppling till platser i de södra Stockholmsförorterna och försöker att fånga dem i sina
verk. Han vill belysa att bebyggelsen fylls ut på platser som inte hade behövts fyllas. I sina verk
av byggarbetsplatser, bostadshus, torg och busshållplatser intresserar sig Tommy för stadens
förändrande utseende och anpassningen till befolkningens vardag.
Tommy är känd från SVTs Konstnärsdrömmen där han fick möta andra konstnärer i ett
spännande projekt.
(Text av Stephanie Dahlström, publicerad i SvD.)
—————————————————————————————————————
INGET GÅR ATT MÅLA ÖVER.
Du kan inte kontrollera resultatet fullt ut. Och du måste vara beredd på överraskningar.
Det är det som Tommy Østman älskar med att måla i akvarell.
Just nu målar han stora alster föreställande platser i de södra Stockholmsförorterna.
”Det är många gånger platser som vi jäktar förbi utan att stanna till vid. De är inte undersköna
men har ändå sin charm. Och jag vill visa det fina i pittoreska centrum med trevåningshus, gröna
ytor och gångvägar. Folk bor där men tänker inte riktigt på hur det faktiskt ser ut.”
Storstadshybris och dödligt allvar
Han har jobbat som Art Director och illustratör i nästan hela sitt liv. Målningen har han haft mer
som en bisyssla.
”Det har passat mig väldigt bra. För mig är det livet att måla. Och jag är rädd för att om det skulle
bli dödligt allvar och jag var tvungen att försörja mig på målningen, så skulle det kanske bli tråkigt.
Det ska man passa sig för”, säger Tommy Østman.
Det blir vad det blir
Till skillnad från jobbet som art director med en exakt beställning, kan han istället utmana sig
med akvarellen, eftersom det är en teknik som inte går att riktigt kontrollera.
”Det går inte att försvinna in i detaljer. Istället måste du acceptera och älska slumpen, vara beredd
på överraskningar och inse att du inte kan ångra dig eftersom inget går att måla över”.
(Intervju publicerad i tidningen VillaNytt av Maria Felldin).
Charlotte Herczfeld
”Ögonblick i färg” – 26/9 – 1/10 2020
lördag den 26 september kl 12-16
Om mig
Vem skulle inte vilja äga en tavla av Monet? Det ville jag också, men… Så jag beslöt mig för att utbilda mig hos konstnärer som studerat under efterföljare till Monet och hans krets.Varför fastnade jag för just impressionismen? Den är vacker och tidlös, och den ger mig friheten att undersöka och skapa mycket varierade motiv. Jag målar med oljefärg och torrpasteller, för de är utmärkta för att få fram intrycken av ljus och skugga.
I mina målningar kan du upptäcka att svart färg inte alls behövs och att skuggorna även de består av skimrande ljus, fast lite mer dämpat. Ibland lägger jag in något litet humoristiskt inslag, och i serien med venetianska masker finns det ett underliggande tema, som hittills ingen listat ut.
Jag föddes 1958 i Stockholm. Grunderna fick jag av min far, en finlandssvensk konstnär, som lärde mig måla i olja när jag var 9 år ung. Färgkänslan fick jag av både min far konstnären, och min mor esteten.
https://www.charlotteherczfeld.com/
KENT WAHLBECK
Jimi – The Exhibition 11-24 september 2020
Vi är stolta att kunna presentera unika bilder av en unik artist som lämnade oss för 50 år sedan. Den virtuose gitarristen blev en ikon under sitt korta liv (han blev 27 år) och beskrevs av ”Rock and Roll Hall of Fame” som den mest inflytelserika instrumentalist i rockens historia. En av hans sista konserter var på Gröna Lund den 31 augusti – knappt tre veckor innan hans bortgång. Hans död den 18 september 1970 på The Samarkand Hotel i London blev lika mytomspunnet som hans liv.
Konstnären Kent Wahlbeck, som såg Hendrix live några veckor innan hans död har gjort en exklusiv bildserie av Hendrix baserade på aldrig tidigare publicerade bilder.
Ken berättar: ”Jag såg Jimi på Isle of Wight den 30 augusti 1970 och dessa foton togs på Gröna Lund den 31augusti av min kompis Stefan. Fyrtio år senare fick jag tillgång till en kopia av den svartvita rullen från Grönan, som aldrig tidigare publicerats, och fylldes av idéer om vad jag skulle göra med den. Det tog omkring ett år att göra denna svit med grafik, handkolorerade silkscreen tryck och en del speciella särtryck.”
För första och enda gången visas Kent Wahlbecks originella och exklusiva bildsvit som återspeglar artisten som blev en legend.
”Först jobbar jag i datorn, gör bilderna svart/vita för att sedan frilägga motivet och när det är klart göra en plastfilm med motivet. Man för över plastfilmen till screen duk via emulsion och så är det klart för tryckning. Jag tycket det är mest spännande att först handkolorera bakgrunden och sedan måla på trycket, men svart/vit grafik är också spännande.
Det går givetvis att skapa motivet på oändlige många andra sätt och det är en del av spänningen och utmaningen med silk screen. Vilken väg man väljer beror på syftet eller vad man vill göra. Silk screen är fantastisk för att experimentera och leka. ”
VANIA MOORE BRIONES
Utställningen på går 28 augusti – 3 september 2020

Att jag började brodera hösten 2018 var en slump men vägen dit var det inte.
Jag hade länge sökt efter mitt lustprojekt, något som inte är ett måste och det ska heller inte finnas något krav på att de ska bli något, det ska bara göras av lust.
Efter många år som frilansande radio -och tv journalist var jag less på att vara objektiv och framför allt less på att leverera program som beställaren ville ha. Jag sökte ett uttryck som var helt och hållet mitt eget.
I mitt sökande provade jag på måleri, serieteckning, keramik, grafik och skrivande men lusten infann sig sällan. Och så av en slump hittade jag till broderiet.
Till en början lärde jag mig stygnen via Youtube men allt eftersom passionen för broderi vuxit har jag gått på kurs hos flera av Sveriges bästa textilkonstnärer.
Idag är skapandet en drog och ett sällskap jag är beroende av för i broderiet finner jag lugn, lekfullhet och möjlighet att berätta historier från mitt liv.
Det är som att skriva med nål och tråd.
TEKNIK:
Teknik jag jobbat med är det fritt broderi, screentryck, linoleum, shibori och måleri
Johanna Grahn Hollström & Lena K Risling
21 – 27 augusti
Johanna Grahn Hollström formger skulpturer och konstföremål i stengodskeramik. I designprocessen hämtas inspiration från naturen och organiska former som omvandlas till mer abstrakta, självständiga uttryck. Sinnliga. Taktila. Emotionella.
Ett stort arbete läggs på att skapa en dynamik i yta och färger. Ofta med glasyr som läggs lager på lager och skapar intressanta skiftningar.
Johanna Grahn Hollström är designer och formgivare, verksam i Gustavsberg utanför Stockholm. Johanna har studerat konst och konsthantverk på Edelviks folkhögskola samt har en magisterexamen från Designhögskolan i Umeå.
Blev utsedd till Formex Design Talents 2019 och 2020 och representerades bland annat vid Li Edelkoorts stora inspirationsutställning under Formex i augusti 2019. Har även representerats vid utställningarna The Villa och The Art of Living under Formland design fair i Danmark, februari 2020, samt senast vid The Archive, den omskrivna utställningen på Gamla Riksarkivet, under Stockholm design week, 2020.
”På Formex Design Talents sticker Johanna Grahn Hollström från Gustavsberg ut med konstföremål i högbränt stengods. Med bakgrund från såväl designhögskola som konsthantverk skapar hon objekt med inspiration från naturen.”
Jesper Tillberg, SvD Magasinet januari 2019
Lena K Risling
Vad tänker du när du tänker ’handgjorda smycken’? En personligt utformad accent, ett föremål som på en gång tillhör dig och beskriver ditt innersta väsen?
Lena K Rislings smyckeskonst är unikt, både formmässigt och med en hållbarhetstanke i val av material. Alla hennes smycken är äkta vara: guld, silver, ädelstenar, äkta pärlor. Det betyder att hon söker efter guld som är brutet i gruvor, där man inte använder gifter vid utvinningen och där arbetarna själva äger gruvan; pärlor, som inte är blekta eller färgade; stenar, som inte är bestrålade; omarbetning av gamla smycken, i stället för att använda nya råvaror. Reuse, reduce, recycle och redesign är ledorden.
” Jag är smyckeskonstnär och älskar att skapa! Jag leker med olika material, och många gånger tycks materialen leka med mig. Ibland är det materialen som inspirerar mig, ibland styr de mig i andra riktningar än jag tänkt från början.
Det är härligt att få göra om ett gammalt smycke, inte genom att smälta ner det, utan genom att låta smyckets unika karaktär få lysa i ny skepnad. Det finns så mycket hantverksskicklighet, kärlek och minnen i gamla smycken. Trasiga smycken, udda örhängen mm får nytt liv och skänker nya bärare glädje.
Cecilia Britten Austin & Bodil P 24-29 juli 2020

CECELIA BRITTEN-AUSTIN OCH BODIL P
Det här är en utställning som visar en konstnärlig verksamhet av två europeiska konstnärinnor födda på 60-talet. Utställningen visar deras konstnärliga skapande de senaste åtta åren 2009-2017. Cecelia Britten-Austin och Bodil P har målat tillsammans sedan 2009. Det började med att de målade stilleben i samma källarateljé i tre år (Stockholms län). De har rest tillsammans till södra England. Målandes utomhus nere vid det livliga havet, palmerna och uppe bland de gräsbeklädda böljande kullarna. De senaste fem åren har de återkommande målat i en ljus ateljé med generösa fönster, Ateljé Havsvikbo, ateljén vid havsviken (Stockholms län).
Bakgrund: De har var varit konstnärligt verksamma i mer än trettio år, med konstutbildningar som började på 70-talet. De båda har 6-7 år på konstskolor, med utställningar redan på 80-talet.
Cecelia Britten – Austin
When I visit England my home country, I am always inspired
by the nature which i recognize from my childhood such as the happy seaside scenes and the beautiful fields. Then, back in Sweden, either I paint from the memory of what I saw in England, or I paint stilllives set up in my studio. I am always fascinated by the endless play between light and dark in a room or among the objects in the stilllife, and the effect this makes on the colours.
Bodil P
Bodils konstnärskap har ett klart och eget uttryck. Man kan känna de stora modernisterna finns där som inspiration men Bodils formspråk är omisskännligt. Att hon behärskar både form och färg är uppenbart och det ger henne ett gott svängrum när hon sammansmälter inspiration, skaparlust och sin särart i sitt uttryck.Hon inspireras av färger och former som finns i naturen. Hon inspireras av sånger, musik, poesi och drömmar. Hennes måleri och skulpterande är som musik och poesi. Samspelet i och mellan formerna. En balans och samtidigt en rytmisk musikalitet. I både måleri och skulptur söker hon vinklar och ytor som bildar rörelsen, uttrycket och relationen mellanmänniskor och mellan ting. I skulpturen förenklar hon, skalar av tillrena enkla ytor och plan. Hon låter de rena släta ytorna stå emot de runda och välvda. I måleriet söker hon färger, former som hon vill ta fram till ett plan, till en yta. Olika toner och olika valörer i färgens skala är som tonerna i sång och musik. De är som poesins ord och rytm.Hon söker en balans, harmoni samtidigt en rörelse.Bodil har en hög teknik, bra färgsättning och förnämlig balans.I en serie med oljemålningar av träd ”Trädserien” har hon ett starkt och monumentalt måleri.Ibland söker hon efter uttrycket och relationen mellan människor och mellan ting. I en serie oljemålningar med stilleben av glasflaskor söker hon finkänsligt i spelet mellan färgernas olika toner och valörer. I denna serie så kan man skymta levande personer. Ibland kan hennes målningar nästan kännas gudomligt magiska.Hon vill lämna konsten öppen för betraktaren att lägga in det som önskas upplevas. Hennes önskan är att ge en skön och positiv känsla genom sin konst. Något att hämta glädje, lycka och läkande kraft i
Ana Francesca Rocha 10 – 16 juli 2020
![IMG_3155[22219] IMG_3155[22219]](https://www.studioanimar.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/IMG_315522219-orhc0yocdv2rlxw806ivdr8u03u75dfqi6c96sg2ls.jpg)
Ana Francesca Rocha föddes i Bogotá, Colombia och påbörjade sin konstnärliga bana 1979 när hon antogs vid ”Institut de Diseno – Taller 5” i Bogotá Colombia där hon utexaminerades i Grafisk Design.
Tidiga resor till Europa är avgörande för hur hon utvecklar ett eget bildspråk. Hon utforskar färg och form med stor passion och använder linjer och streck för att omvandla fantasins värld till en värld av känslor. Hon söker att utveckla abstraktionen för att förenkla de hemliga universella dimensionerna
Ana Francesca strävar efter fullständig självständighet i sitt arbete vilket tillåter henne att utforska och utveckla ett mer figurativt bildspråk, där linjen försöker hitta geometrisk poesi i form, färg och textur. Hon fortsätter att fördjupa sig i andra tekniker med t ex reflex färger med en orientalisk touche, olika tekniker så som kollage, pasteller, tusch, så väl som akryl- och oljemålning. I hennes värld se hon sådant som andra inte ser. Påverkan av vår urbana miljö, syntetiserad i kartans rutnät, skapar inom henne ett bildspråk fylld av kartografiska former som hon omvandlar till figurativa uttryck i verklighetens fantasi.
Ana Francesca har bott i Sverige 20 år och fortsätter att utforska ett bildspråk som översätter känslor till poetiska former och explosiva färger
Idag finns hennes verk hos privata samlare i Japan, Frankrike, Storbirtanien, Rumänien Sverige, USA , Chile, México och Colombia
Johan Thunberg
12- 22 maj – 4 juni 2020
Jag är född i en skogsby ett järnbruk Oslättfors. Präglad av den skogsmiljö jag växte upp i jag bär en ödmjukhet och känner en stor vördnad inför vad naturen ger oss, det jag ser lägger jag ner på ett akvarellark eller en målarduk. Uppväxt med jakt och fiske och konst.
Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst i 25 år. Slutade med det 2001. Arbetar nu som konstnär samt leder kurser i min ateljé på Laxön, Älvkarleby samt i Italien och Grekland.
Randi Eggen FRAMSKJUTET
Utställningen är framskjuten pga reserestriktioner i Norge.

En född konstnärssjäl från Tronheim Norge, som med ledorden känsla och mod utforskar vitt skilda ämnen genom väl valda motiv. Kontrasterande element av det mänskliga och det vilda drabbar samman för att skapa spännande helheter. Motiven sammanfogas digitalt och de enskilda fotografiernas olika aspekter framhävs och gifts samman till en estetisk enhet.
R.E. er utbildad textilkonstnär och har under flera decennier använt sin kompetens och sin kreativitet till att skapa textilkonst bl a artquilts. Detta er en bra utgångspunkt for den digitala fotokonsten som är Randis uttrycksform.
Sedan 2013 hon deltar hon aktivt i det amerikanska konstnätverket Photoshop Artistry: Fine-Art Grunge Composition, Awake och nun Conceptual Fine Art Photo Artistry.
CAM WEST – 15-20 februari 2020

Camilla Westby tog sin examen i Bildkonst på Rhode Island School of Design i USA. Efter att ha varit bosatt i många olika länder, längtar hon fortfarande till platser långt borta. Hon förverkligar nu dessa frömmar genom att uttrycka det i sin konst.
Cam West använder innovativa metoder såsom kollage av tyger och annat material. Hon skapar livfulla verk där gränserna mellan minnen och drömmar, fantasi och verklighet suddas ut.
KriB – 21-27 februari 2020
![Winter has come[13794] Winter has come[13794]](https://www.studioanimar.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Winter-has-come13794-ol21hy3zw4t03fbhe8hgg6qgaqyf3b5z4tmvetrhkg.jpg)
Krister ”KriB” Björklund född och uppvuxen i Viskafors, ett litet industrisamhälle 15 km söder om Borås och bosatt sedan 2005 i Sundsvall.
Acrylen blev början på min konstnärsbana och visade mig vägen till målandet. Jag provade många sätt att hantera den och under den tiden kom även mitt självförtroende igång och med det vaknade också nyfikenheten och lusten att utveckla målandet. Det var en tid av utveckling som gav mig många erfarenheter och möjligheter. Min nyfikenhet ledde mig även från duk till glas. Det var en rolig och intressant tid att utvecklas.
Efter många år med acryl var det dags att lära känna oljefärgens alla egenskaper. Att utvecklas i olja är inte bara roligt, det är ett livslångt lärande…
Idag är jag öppen i mitt skapande. Jag experimenterar och testar olika tekniker. Just nu håller jag på att förena acryl och olja eller tvärtom…
Jag är självlärd och jag lär mig mycket av att titta på konst och andra konstnärer. Det som är gemensamt för mina tavlor är att jag arbetar mycket med färger, ljus och mörker. Naturen är min största inspirationskälla. För mig är det viktigt att målandet får mig att må bra, jag blir glad av att måla.Med mina alster vill jag lämna avtryck hos betraktaren, väcka en tanke eller en känsla.
”Vattenlinjer” – Christina Rohdin Alm – 28 februari – 5 mars 2020
![IMG_2847[13826] IMG_2847[13826]](https://www.studioanimar.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/IMG_284713826-ol8w0hjv1ggpdyzva5sgd5iy318fy4zw57kj8by1s8.jpg)
Om mig
Jag har målat i olja och ritat väldigt mycket som barn och tonåring, men jag har gjort ett långt uppehåll och börjat återigen för ca ett och ett halvt år sedan.
Mina målningar
Vattendrag av olika storlekar har alltid varit en inspirationskälla. Det härliga, samtidigt lite gåtfulla och ibland skrämmande vattnet. Många frågor och tankar dyker upp. Vad finns under ytan på de mindre och stora djupen? De enorma krafterna och människans litenhet. Fyren som har varit en viktig vägledare på ett mörkt hav med kända och okända faror. Fyren kan även ses som en symbol för egen vägledning.
Som barn och tonåring tillbringade jag mycket tid vid, i och på ån Lidan. Jag satt i min morfars eka och målade ån och växterna i olja. Numera tillbringar jag mycket tid på norra Gotland. Så de gotländska omgivningarna är en stor inspirationskälla. l
Magdalena Cerha – 6 – 12 mars 2020

Hon föddes 1947 i forna Tjeckoslovakien och till följd av den Sovjetiska invasionen 1968 kom Magdalena till Sverige efter en kort omväg via Frankrike. I sitt hemland hade Magdalena studerat konst vid Konsthögskolan i Bratislava. När hon kom till Sverige började hon arbeta för Arbmans Reklambyrå och med Konstakademin i sikte började hon studera vid Iduns Lovéns konstskola för att utveckla sin konst och bygga en portfolio.
Efter hennes enda dotters födelse och hennes mans för tidiga bortgång förändrades Magdalenas situation drastiskt och hon började försörja sig bl.a. som porträttmålare och som konstlärare. Allt sedan 1974 har hon producerat en stor kollektion i olja, akvarell, kollage, kol, keramik samt skulptur i cement.
Det som har följt henne som en röd tråd har varit hennes alltmer växande intresse för växter och växtlighet vilket manifesterats i hennes unika trädgård. Magdalena har utvecklat ett symbiotiskt förhållande till jorden. Detta brinnande intresse har påverkat hennes konst både tematiskt och färgmässigt. På sommarhalvåret arbetar hon i trädgården och låter sig inspireras för att under vinterhalvåret skapa bilder fulla av en djupt personligt mytologisk ikonografi.
Anders Malm – 13 – 19 mars 2020

Jag är en konstnär, född och uppvuxen i Hudiksvall, där har jag mina rötter och min familj. Målningen är för mig ett andningshål där jag får utrymme att uttrycka mina känslor och tankar. Jag inspireras av naturen, människor och av saker som händer i världen, stora som små. En del saker återkommer, som trappor. I många tavlor finns ett ljus, ett hopp om en strålande framtid. I min roll som konstnär har jag fått möjlighet att dela med mig av mina kunskaper inom måleri och träffa många fantastiska och kreativa människor. I varje tavla finns en liten bit av mig och mitt liv.

Anders och Annika Borgenhag Holmqvist FRAMSKJUTET
Utställningen framskjutet
![IMG_1221[17104] IMG_1221[17104]](https://www.studioanimar.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/IMG_122117104-omd64npkzv6oqa00tznialvqqtia2ntay4ncidpsww.jpg)
Anders & Annika Borgenhag Holmqvist är ett konstnärspar som är bosatta i Torshälla en bit utanför Eskilstuna. Där driver de också sitt Galleri Borgenhag Holmqvist tillsammans. I galleriet visar de sin egen konst, men har även utställnigar med gästande konstnärer.
Anders och Annika arbetar båda i akryl på duk, oftast i stora format. Motiven är hämtade från deras vardag, men har ett oväntat ljus över sig. Många gånger finns det ett existentiellt ifrågasättande representerade i deras bilder.
Randi Eggen FRAMSKJUTET
Utställningen är framskjuten pga reserestriktioner i Norge.

En född konstnärssjäl från Tronheim Norge, som med ledorden känsla och mod utforskar vitt skilda ämnen genom väl valda motiv. Kontrasterande element av det mänskliga och det vilda drabbar samman för att skapa spännande helheter. Motiven sammanfogas digitalt och de enskilda fotografiernas olika aspekter framhävs och gifts samman till en estetisk enhet.
R.E. er utbildad textilkonstnär och har under flera decennier använt sin kompetens och sin kreativitet till att skapa textilkonst bl a artquilts. Detta er en bra utgångspunkt for den digitala fotokonsten som är Randis uttrycksform.
Sedan 2013 hon deltar hon aktivt i det amerikanska konstnätverket Photoshop Artistry: Fine-Art Grunge Composition, Awake och nun Conceptual Fine Art Photo Artistry.
Gabriella Alexa 8-14 maj 2020

Gabriella Alexa började måla ganska sent i livet. Genom sin konst önskar hon lämna en dörr på glänt, som en möjlighet för betraktaren att stiga in genom och upptäcka sin egen personliga upplevelse, där allt sprakar färg, kraft och energi.
Gabriellas verk är abstrakta med inslag av natur. Hon arbetar företrädesvis i akryl.
I naturen får jag massor av inspiration, säger hon, därav långa promenader . Jag älskar vatten – både hav och sjö, vilket man kan se i de flesta av mina tavlor . Jag målar motiv i vilka jag själv vill vistas i eller fantiserar om. Att måla är för mig terapi och en livsnödvändighet – den bästa känslan är när jag går in i ett med tavlan jag målar, där det bara finns skapande och glädje.