Bo Löfgren

En fönsterutställning....

18 juni - 18 juli 2022

Kent Wahlbeck

The Trip to Bothithong

Vernissage 22 juli kl 16-20 & 23 juli kl 12-17

öppettider on-lö 13-18 - sö 12-15; må/ti stängt

The Trip to Bothithong.

 En resa och en berättelse med kreativitet, skapande, inspiration och massor av roliga upplevelser blev resonansbotten till denna utställning.

I tre månader under hösten 2021 reste jag runt i Sydafrika med min flickvän Tiisetso. Vi bodde hos hennes släktingar och på olika guesthouse och jag fick en bra bild och förståelse av vardagslivet där….och det fanns mycket tid att göra skisser, experimentera, måla akvareller och göra teckningar.

Kameran gillar henne och hon gillar att bli fotograferad. Dessa fotosessioner brukar vara femton kanske trettio sekunder och jag försöker då klicka så fort jag kan. Massor av bilder…blir en eller två bra så räcker det. Jag vill fånga rörelsen, spontaniteten, frihetskänslan och de små växlingarna i uttrycket i hennes ansikte och kroppsrörelser.

Sedan när jag kom hem i mitten av november började jag sortera och bearbeta det enorma material jag hade samlat. Dagboksanteckningar, skisser, idéer, akvareller och kanske tusentals foton. Från en del av dessa skisser gick jag sedan vidare med dessa små oljor som jag gjorde nu under vintern 2022.

Om jag bara kan förmedla lite av alla otroliga upplevelser under denna fantastiska resa är jag mer än nöjd. 

 

Kent Wahlbeck, Pretoria 17/6 2022.

utställningen pågår till den 3 augusti

utställningar sensommar & höst