Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket kan innebära, om det är mycket folk, att man får vänta ute och njuta av en av Stockholms äldsta gator. Väl inne så finns det munskydd att tillgå samt handsprit.   Vi hoppas att detta upplägg kommer att fungera ! Varmt välkomna 

Möten - smyckeskonst och keramikskupturer

Johanna Grahn Hollström & Lena K Risling

Vernissage fre 21/8 kl 16-20 & lör 22/8 kl 11-17

21 - 27 augusti

Öppettider kl 11-18 ; sön kl 11-15; tors kl 11-16

Johanna Grahn Hollström formger skulpturer och konstföremål i stengodskeramik. I designprocessen hämtas inspiration från naturen och organiska former som omvandlas till mer abstrakta, självständiga uttryck. Sinnliga. Taktila. Emotionella.

Ett stort arbete läggs på att skapa en dynamik i yta och färger. Ofta med glasyr som läggs lager på lager och skapar intressanta skiftningar.

Johanna Grahn Hollström är designer och formgivare, verksam i Gustavsberg utanför Stockholm. Johanna har studerat konst och konsthantverk på Edelviks folkhögskola samt har en magisterexamen från Designhögskolan i Umeå.

Blev utsedd till Formex Design Talents 2019 och 2020 och representerades bland annat vid Li Edelkoorts stora inspirationsutställning under Formex i augusti 2019. Har även representerats vid utställningarna The Villa och The Art of Living under Formland design fair i Danmark, februari 2020, samt senast vid The Archive, den omskrivna utställningen på Gamla Riksarkivet, under Stockholm design week, 2020.

”På Formex Design Talents sticker Johanna Grahn Hollström från Gustavsberg ut med konstföremål i högbränt stengods. Med bakgrund från såväl designhögskola som konsthantverk skapar hon objekt med inspiration från naturen.”

Jesper Tillberg, SvD Magasinet januari 2019

Utställningar/mässor:

Formland Creators Community, januari-februari 2020

Formex Design Talents, januari 2020 

Skiftningar – separatutställning vid Tekniska nämndhusets konstförening, oktober 2019

Formex Design Talents, augusti 2019

Stockholms konstsalong, april 2019

Formex Design Talents, januari 2019

Öppna ateljéer, med Konstföreningen Artitude, Gustavsberg 2018

https://byjohannagrahnhollstrom.se/

 

 

Lena K Risling

Vad tänker du när du tänker ’handgjorda smycken’? En personligt utformad accent, ett föremål som på en gång tillhör dig och beskriver ditt innersta väsen?

 Lena K Rislings smyckeskonst är unikt, både formmässigt och med en hållbarhetstanke i val av material. Alla hennes smycken är äkta vara: guld, silver, ädelstenar, äkta pärlor. Det betyder att hon söker efter guld som är brutet i gruvor, där man inte använder gifter vid utvinningen och där arbetarna själva äger gruvan; pärlor, som inte är blekta eller färgade; stenar, som inte är bestrålade; omarbetning av gamla smycken, i stället för att använda nya råvaror.  Reuse, reduce, recycle och redesign är ledorden.

 

” Jag är smyckeskonstnär och älskar att skapa! Jag leker med olika material, och många gånger tycks materialen leka med mig. Ibland är det materialen som inspirerar mig, ibland styr de mig i andra riktningar än jag tänkt från början.

 

Det är härligt att få göra om ett gammalt smycke, inte genom att smälta ner det, utan genom att låta smyckets unika karaktär få lysa i ny skepnad. Det finns så mycket hantverksskicklighet, kärlek och minnen i gamla smycken. Trasiga smycken, udda örhängen mm får nytt liv och skänker nya bärare glädje.”

 

Utställningar i urval:

Överbysalongen (2018),

Höstsalong Edsviks konsthallar (2014),

Galleri Karaija, Finland (2011),

https://afrisling.se/

Cecilia Britten Austin & Bodil P

24-29 juli

Fre 15 - 20 Lör-Ons 12-17

VARMT VÄLKOMNA ATT BOKA FÖR PRIVATVISNING tfn 0707 332133

CECELIA BRITTEN-AUSTIN OCH BODIL P

Det här är en utställning som visar en konstnärlig verksamhet av två europeiska konstnärinnor födda på 60-talet. Utställningen visar deras konstnärliga skapande de senaste åtta åren 2009-2017. Cecelia Britten-Austin och Bodil P har målat tillsammans sedan 2009. Det började med att de målade stilleben i samma källarateljé i tre år (Stockholms län). De har rest tillsammans till södra England. Målandes utomhus nere vid det livliga havet, palmerna och uppe bland de gräsbeklädda böljande kullarna. De senaste fem åren har de återkommande målat i en ljus ateljé med generösa fönster, Ateljé Havsvikbo, ateljén vid havsviken (Stockholms län).
Bakgrund: De har var varit konstnärligt verksamma i mer än trettio år, med konstutbildningar som började på 70-talet. De båda har 6-7 år på konstskolor, med utställningar redan på 80-talet.

Cecelia Britten – Austin

When I visit England my home country, I am always inspired
by the nature which i recognize from my childhood such as the happy seaside scenes and the beautiful fields. Then, back in Sweden, either I paint from the memory of what I saw in England, or I paint stilllives set up in my studio. I am always fascinated by the endless play between light and dark in a room or among the objects in the stilllife, and the effect this makes on the colours. 

Bodil P

Bodils konstnärskap har ett klart och eget uttryck. Man kan känna de stora modernisterna finns där som inspiration men Bodils formspråk är omisskännligt. Att hon behärskar både form och färg är uppenbart och det ger henne ett gott svängrum när hon sammansmälter inspiration, skaparlust och sin särart i sitt uttryck.Hon inspireras av färger och former som finns i naturen. Hon inspireras av sånger, musik, poesi och drömmar. Hennes måleri och skulpterande är som musik och poesi. Samspelet i och mellan formerna. En balans och samtidigt en rytmisk musikalitet. I både måleri och skulptur söker hon vinklar och ytor som bildar rörelsen, uttrycket och relationen mellanmänniskor och mellan ting. I skulpturen förenklar hon, skalar av tillrena enkla ytor och plan. Hon låter de rena släta ytorna stå emot de runda och välvda. I måleriet söker hon färger, former som hon vill ta fram till ett plan, till en yta. Olika toner och olika valörer i färgens skala är som tonerna i sång och musik. De är som poesins ord och rytm.Hon söker en balans, harmoni samtidigt en rörelse.Bodil har en hög teknik, bra färgsättning och förnämlig balans.I en serie med oljemålningar av träd ”Trädserien” har hon ett starkt och monumentalt måleri.Ibland söker hon efter uttrycket och relationen mellan människor och mellan ting. I en serie oljemålningar med stilleben av glasflaskor söker hon finkänsligt i spelet mellan färgernas olika toner och valörer. I denna serie så kan man skymta levande personer. Ibland kan hennes målningar nästan kännas gudomligt magiska.Hon vill lämna konsten öppen för betraktaren att lägga in det som önskas upplevas. Hennes önskan är att ge en skön och positiv känsla genom sin konst. Något att hämta glädje, lycka och läkande kraft i

 

Ana Francesca Rocha

VERNISSAGE fred 10 juli kl 17-20 & lörd 11 juli kl 12-17 Utställning 10-16 juli Öppettider 12-17 ; sönd kl 12-15

IMG_3155[22219]

Ana Francesca Rocha föddes i Bogotá, Colombia och påbörjade sin konstnärliga bana 1979 när hon antogs vid ”Institut de Diseno – Taller 5”   i Bogotá Colombia där hon utexaminerades i Grafisk Design.

Tidiga resor till Europa är avgörande för hur hon utvecklar ett eget bildspråk. Hon utforskar färg och form med stor passion och använder linjer och streck för att omvandla fantasins värld till en värld av känslor. Hon söker att utveckla abstraktionen för att förenkla de hemliga universella dimensionerna

Ana Francesca strävar efter fullständig självständighet i sitt arbete  vilket tillåter henne att utforska och utveckla ett mer figurativt bildspråk, där linjen försöker hitta geometrisk poesi i form, färg och textur. Hon fortsätter att fördjupa sig i andra tekniker med t ex reflex färger med en orientalisk touche, olika tekniker så som kollage, pasteller, tusch, så väl som akryl- och oljemålning. I hennes värld se hon sådant som andra inte ser. Påverkan av vår urbana miljö, syntetiserad i kartans rutnät, skapar inom henne ett bildspråk fylld av kartografiska former som hon omvandlar till figurativa uttryck i verklighetens fantasi.

Ana Francesca har bott i Sverige 20 år och fortsätter att utforska ett bildspråk som översätter känslor till poetiska former och explosiva färger.

 

Utställningar:

2005 – Folkets Hus Hallunda– Samutställning, Botkyrka, Sverige

2003 – International Fair of Contemporary Art Mac21, Marbella, Spanien

2001 – Galleri Bedoir – Samutställning, Stockholm, Sverige

            Tumba Folkets Hus – Samutställning, Botkyrka, Sverige

1999 – Radisson Hotel – Permanent Utställning (100 tavlor), Bogotá, Colombia

1998 – Hotel la Boheme – Permanent Utstälning (30 tavlor), Bogotá, Colombia

1991 – Lycée Francais “Louis Pasteur”, Samutställning (2a Pris för verken

            “Urbanisme”, Bogotá, Colombia.

 

Idag finns hennes verk hos privata samlare i Japan, Frankrike, Storbirtanien, Rumänien Sverige, USA , Chile, México och Colombia

Johan Thunberg

VERNISSAGE 23 MAJ KL 12-17​

Utställning 22 maj - 4 juni​

Öppettider kl 12-17 - sö-må STÄNGT​

Jag är född i en skogsby ett järnbruk Oslättfors. Präglad av den skogsmiljö jag växte upp i jag bär en ödmjukhet och känner en stor vördnad inför vad naturen ger oss, det jag ser lägger jag ner på ett akvarellark eller en målarduk. Uppväxt med jakt och fiske och konst.

Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst i 25 år. Slutade med det 2001. Arbetar nu som konstnär samt leder kurser i min ateljé på Laxön, Älvkarleby samt i Italien och Grekland.

Utställningar i urval:

  • 14 år på Länskonst jurybedömd
  • 14 år på Gästrik Konst Inbjuden
  • American Swedish Inst Museum Minnesota
  • Erlander Home Museum Rockford Ill.
  • Nordiska Museet Seattle
  • Svensk Amerikanska mMuseet Chicago 2004,2010
  • Svenska Kyrkan New York m.fl
  • samt flertal utställningar i Gävleborgs län

CAM WEST - "Drömfabriken" 15-20 februari

Vernissage lördag 15 februari kl 12-18  
Öppettider: söndag – torsdag kl 12-18 ; måndag STÄNGT

 

Camilla Westby tog sin examen i Bildkonst på Rhode Island School of Design i USA. Efter att ha varit bosatt i många olika  länder, längtar hon fortfarande till platser långt borta. Hon förverkligar nu dessa frömmar genom att uttrycka det i sin konst.

Cam West använder innovativa metoder såsom kollage av tyger och annat material. Hon skapar livfulla verk där gränserna mellan minnen och drömmar, fantasi och verklighet suddas ut. 

KriB - "Årstiderna" - 21-27 februari

Vernissage: Fredag 21 februari kl 15-20 samt lördag kl 12-17.
Öppettider: söndag – tisdag kl 12-18 ; onsdag kl 12-19; torsdag kl 12-15
Winter has come[13794]

Krister ”KriB” Björklund född och uppvuxen i Viskafors, ett litet industrisamhälle 15 km söder om Borås och bosatt sedan 2005 i Sundsvall.

Acrylen blev början på min konstnärsbana och visade mig vägen till målandet. Jag provade många sätt att hantera den och under den tiden kom även mitt självförtroende igång och med det vaknade också nyfikenheten och lusten att utveckla målandet. Det var en tid av utveckling som gav mig många erfarenheter och möjligheter. Min nyfikenhet ledde mig även från duk till glas. Det var en rolig och intressant tid att utvecklas.
Efter många år med acryl var det dags att lära känna oljefärgens alla egenskaper. Att utvecklas i olja är inte bara roligt, det är ett livslångt lärande…
Idag är jag öppen i mitt skapande. Jag experimenterar och testar olika tekniker. Just nu håller jag på att förena acryl och olja eller tvärtom…
Jag är självlärd och jag lär mig mycket av att titta på konst och andra konstnärer. Det som är gemensamt för mina tavlor är att jag arbetar mycket med färger, ljus och mörker. Naturen är min största inspirationskälla. För mig är det viktigt att målandet får mig att må bra, jag blir glad av att måla.Med mina alster vill jag lämna avtryck hos betraktaren, väcka en tanke eller en känsla. 

"Vattenlinjer" - Christina Rohdin Alm - 28 februari - 5 mars

Vernissage: Fredag 28 februari kl 17-20 samt lördag 29 februari  kl 12-17.
Öppettider: söndag & måndag  kl 12-15;   tisdag & onsdag kl 12-18 ;  torsdag STÄNGT
IMG_2847[13826]

Om mig

Jag har målat i olja och ritat väldigt mycket som barn och tonåring, men jag har gjort ett långt uppehåll och börjat återigen för ca ett och ett halvt år sedan.

Mina målningar

Vattendrag av olika storlekar har alltid varit en inspirationskälla. Det härliga, samtidigt lite gåtfulla och ibland skrämmande vattnet. Många frågor och tankar dyker upp. Vad finns under ytan på de mindre och stora djupen? De enorma krafterna och människans litenhet. Fyren som har varit en viktig vägledare på ett mörkt hav med kända och okända faror. Fyren kan även ses som en symbol för egen vägledning. 

Som barn och tonåring tillbringade jag mycket tid vid, i och på ån Lidan. Jag satt i min morfars eka och målade ån och växterna i olja. Numera tillbringar jag mycket tid på norra Gotland. Så de gotländska omgivningarna är en stor inspirationskälla. l

Magdalena Cerha - 6 - 12 mars

Vernissage: lördag 7 mars  kl 12-17.
Öppettider: söndag & måndag  kl 12-15;  tisdag & onsdag kl 12-18 ;  torsdag kl 12-17

Hon föddes 1947 i forna Tjeckoslovakien och till följd av den Sovjetiska invasionen 1968 kom Magdalena till Sverige efter en kort omväg via Frankrike. I sitt hemland hade Magdalena studerat konst vid Konsthögskolan i Bratislava. När hon kom till Sverige började hon arbeta för Arbmans Reklambyrå och med Konstakademin i sikte började hon studera vid Iduns Lovéns konstskola för att utveckla sin konst och bygga en portfolio.

Efter hennes enda dotters födelse och hennes mans för tidiga bortgång förändrades Magdalenas situation drastiskt och hon började försörja sig bl.a. som porträttmålare och som konstlärare. Allt sedan 1974 har hon producerat en stor kollektion i olja, akvarell, kollage, kol, keramik samt skulptur i cement.

Det som har följt henne som en röd tråd har varit hennes alltmer växande intresse för växter och växtlighet vilket manifesterats i hennes unika trädgård. Magdalena har utvecklat ett symbiotiskt förhållande till jorden. Detta brinnande intresse har påverkat hennes konst både tematiskt och färgmässigt. På sommarhalvåret arbetar hon i trädgården och låter sig inspireras för att under vinterhalvåret skapa bilder fulla av en djupt personligt mytologisk ikonografi.

Anders Malm - 13 - 19 mars

Vernissage: Fredag 13 mars kl 16-20 samt lördag 14 mars kl 12-17.
Öppettider: söndag & måndag  kl 12-15;   tisdag & onsdag kl 12-18 ;  torsdag kl 12-17

Jag är en konstnär, född och uppvuxen i Hudiksvall, där har jag mina rötter och min familj. Målningen är för mig ett andningshål där jag får utrymme att uttrycka mina känslor och tankar. Jag inspireras av naturen, människor och av saker som händer i världen, stora som små. En del saker återkommer, som trappor. I många tavlor finns ett ljus, ett hopp om en strålande framtid. I min roll som konstnär har jag fått möjlighet att dela med mig av mina kunskaper inom måleri och träffa många fantastiska och kreativa människor. I varje tavla finns en liten bit av mig och mitt liv.

 
Väl mött.  
 
 
 

Charlotte Arborelius - 20 - 26 mars FRAMSKJUTET

Vernissage: Fredag 20 mars kl 17 -20 samt lördag 21 mars  kl 12-18.
Övriga öppettider: söndag kl 12-16;  måndag  – onsdag kl 14-19 ;  torsdag kl 12-16
Stockholm 2[11569]

Tog examen från Bildlärarlinjen, Konstfack Stockholm 1987,
arbetade sedan som bildlärare i Helsingborgs kommun fram till år 2000,
då jag lämnade skolans värld för att arbeta som handledare i färg och form inom vård och omsorg.
Från 2010 arbetar jag som konstnär på heltid men samtidigt sjukpensionär, då jag med hörselnedsättning, ljudkänslighet och tinnitus lätt blir trött och har svårt att koncentrera mig längre stunder.  Jag kan nu själv styra min tid i ateljén.

Utsätter mig inte gärna för bullrig och stressande miljö, utan vistas istället mycket i naturen, vid havet eller skogen. Detta speglar sig i mina alster, med lugna färger och ofta naturmotiv.

Är uppväxt i ett hem med mycket konst på väggarna, då min farfars far Olof Arborelius (1842-1915), var konstnär.
Har alltid varit kreativ och ägnat mig åt eget skapande, vid sidan om arbetet som bildlärare.
Tycker om att variera mitt skapande mellan måleri och keramik.
Roligt att byta uttryckssätt och försöka förmedla samma känsla eller tanke i en akvarell som i en skulptur.
I mitt måleri har jag arbetat i olja och akryl, men just nu är det akvarell som jag tycker är fantastiskt  roligt och utmanande. Arbetar även i stengodslera där jag skulpterar eller drejar.

 

Charlotte Herczfeld 28 mars - 2 april FRAMSKJUTET

Vernissage 28 och 29 mars kl 12 – 18.
Må-To är öppettiderna kl 12—18. Onsdag även öppet till kl 19

 

Om mig

 Vem skulle inte vilja äga en tavla av Monet? Det ville jag också, men… Så jag beslöt mig för att utbilda mig hos konstnärer som studerat under efterföljare till Monet och hans krets.Varför fastnade jag för just impressionismen? Den är vacker och tidlös, och den ger mig friheten att undersöka och skapa mycket varierade motiv. Jag målar med oljefärg och torrpasteller, för de är utmärkta för att få fram intrycken av ljus och skugga.  

 I mina målningar kan du upptäcka att svart färg inte alls behövs och att skuggorna även de består av skimrande ljus, fast lite mer dämpat. Ibland lägger jag in något litet humoristiskt inslag, och i serien med venetianska masker finns det ett underliggande tema, som hittills ingen listat ut.

Jag föddes 1958 i Stockholm. Grunderna fick jag av min far, en finlandssvensk konstnär, som lärde mig måla i olja när jag var 9 år ung. Färgkänslan fick jag av både min far konstnären, och min mor esteten.

 

Anders och Annika Borgenhag Holmqvist FRAMSKJUTET

    Utställningen framskjutet 
IMG_1221[17104]

Anders & Annika Borgenhag Holmqvist är ett konstnärspar som är bosatta i Torshälla en bit utanför Eskilstuna. Där driver de också sitt Galleri Borgenhag Holmqvist tillsammans. I galleriet visar de sin egen konst, men har även utställnigar med gästande konstnärer.

Anders och Annika arbetar båda i akryl på duk, oftast i stora format. Motiven är hämtade från deras vardag, men har ett oväntat ljus över sig. Många gånger finns det ett existentiellt ifrågasättande representerade i deras bilder.

Kristina (Stina) Ekberg Renström FRAMSKJUTET

Att uttrycka sig konstnärligt betyder mycket för mig. De senaste tio åren har konstnärsskapet blivit den viktigaste delen i livet för mig.
Genom mina målningar vill jag förmedla skönhet och en stämning där färg och form får komma till uttryck genom den kvinnliga kroppen. Jag vill visa den kvinnliga styrkan och skönheten. Jag önskar att betraktaren får en fin konstupplevelse.

Kroppspositivitet i form av oretuscherade kvinnokroppar, en önskan om att ändra synen på kroppar till ett subjekt snarare än ett objekt. Att sluta döma det fantastiska inre utifrån det yttre. 

Det börjar med en huvudcirkel, sedan några linjer som efter vidare bedömning på avstånd utvecklas och blir något vackert. 

Randi Eggen FRAMSKJUTET

Utställningen är framskjuten pga reserestriktioner i Norge. 

En född konstnärssjäl från Tronheim Norge,  som med ledorden känsla och mod utforskar vitt skilda ämnen genom väl valda motiv. Kontrasterande element av det mänskliga och det vilda drabbar samman för att skapa spännande helheter. Motiven sammanfogas digitalt och de enskilda fotografiernas olika aspekter framhävs och gifts samman till en estetisk enhet.

R.E. er utbildad textilkonstnär och har under flera decennier använt sin kompetens och sin kreativitet till att skapa textilkonst bl a artquilts. Detta er en bra utgångspunkt for den digitala fotokonsten som är Randis uttrycksform.  

Sedan 2013 hon deltar hon aktivt i det amerikanska konstnätverket Photoshop Artistry: Fine-Art Grunge Composition, Awake och nun Conceptual Fine Art Photo Artistry.

Gabriella Alexa

Vernissage 9 maj kl 12-17

Utställning 8-14 maj Öppettider : 12-18 utom sönd & månd 12-15

 

Gabriella Alexa började måla ganska sent i livet.  Genom sin konst önskar hon lämna en dörr på glänt, som en möjlighet för betraktaren att stiga in genom och upptäcka sin egen personliga upplevelse, där allt sprakar färg, kraft och energi.

Gabriellas verk är abstrakta med inslag av natur. Hon arbetar företrädesvis i akryl. 

I naturen får jag massor av inspiration, säger hon, därav långa promenader . Jag älskar vatten –  både hav och sjö, vilket man kan se i de flesta av mina tavlor . Jag målar motiv i vilka jag själv vill vistas i eller fantiserar om.  Att måla är för mig terapi och en livsnödvändighet – den bästa känslan är när jag går in i ett med tavlan jag målar, där det bara finns skapande och glädje.