CAM WEST - "Drömfabriken" 15-20 februari

Vernissage lördag 15 februari kl 12-18  
Öppettider: söndag – torsdag kl 12-18 ; måndag STÄNGT

 

Camilla Westby tog sin examen i Bildkonst på Rhode Island School of Design i USA. Efter att ha varit bosatt i många olika  länder, längtar hon fortfarande till platser långt borta. Hon förverkligar nu dessa frömmar genom att uttrycka det i sin konst.

Cam West använder innovativa metoder såsom kollage av tyger och annat material. Hon skapar livfulla verk där gränserna mellan minnen och drömmar, fantasi och verklighet suddas ut. 

KriB - "Årstiderna" - 21-27 februari

Vernissage: Fredag 21 februari kl 15-20 samt lördag kl 12-17.
Öppettider: söndag – tisdag kl 12-18 ; onsdag kl 12-19; torsdag kl 12-15
Winter has come[13794]

Krister ”KriB” Björklund född och uppvuxen i Viskafors, ett litet industrisamhälle 15 km söder om Borås och bosatt sedan 2005 i Sundsvall.

Acrylen blev början på min konstnärsbana och visade mig vägen till målandet. Jag provade många sätt att hantera den och under den tiden kom även mitt självförtroende igång och med det vaknade också nyfikenheten och lusten att utveckla målandet. Det var en tid av utveckling som gav mig många erfarenheter och möjligheter. Min nyfikenhet ledde mig även från duk till glas. Det var en rolig och intressant tid att utvecklas.
Efter många år med acryl var det dags att lära känna oljefärgens alla egenskaper. Att utvecklas i olja är inte bara roligt, det är ett livslångt lärande…
Idag är jag öppen i mitt skapande. Jag experimenterar och testar olika tekniker. Just nu håller jag på att förena acryl och olja eller tvärtom…
Jag är självlärd och jag lär mig mycket av att titta på konst och andra konstnärer. Det som är gemensamt för mina tavlor är att jag arbetar mycket med färger, ljus och mörker. Naturen är min största inspirationskälla. För mig är det viktigt att målandet får mig att må bra, jag blir glad av att måla.Med mina alster vill jag lämna avtryck hos betraktaren, väcka en tanke eller en känsla. 

"Vattenlinjer" - Christina Rohdin Alm - 28 februari - 5 mars

Vernissage: Fredag 28 februari kl 17-20 samt lördag 29 februari  kl 12-17.
Öppettider: söndag & måndag  kl 12-15;   tisdag & onsdag kl 12-18 ;  torsdag kl 12-17
IMG_2847[13826]

Om mig

Jag har målat i olja och ritat väldigt mycket som barn och tonåring, men jag har gjort ett långt uppehåll och börjat återigen för ca ett och ett havt år sedan.

Mina målningar

Vattendrag av olika storlekar har alltid varit en inspirationskälla. Det härliga, samtidigt lite gåtfulla och ibland skrämmande vattnet. Många frågor och tankar dyker upp. Vad finns under ytan på de mindre och stora djupen? De enorma krafterna och människans litenhet. Fyren som har varit en viktig vägledare på ett mörkt hav med kända och okända faror. Fyren kan även ses som en symbol för egen vägledning. 

Som barn och tonåring tillbringade jag mycket tid vid, i och på ån Lidan. Jag satt i min morfars eka och målade ån och växterna i olja. Numera tillbringar jag mycket tid på norra Gotland. Så de gotländska omgivningarna är en stor inspirationskälla. 

Magdalena Cerha - 6 - 12 mars

Anders Malm - 13 - 19 mars

Jag är en konstnär, född och uppvuxen i Hudiksvall, där har jag mina rötter och min familj. Målningen är för mig ett andningshål där jag får utrymme att uttrycka mina känslor och tankar. Jag inspireras av naturen, människor och av saker som händer i världen, stora som små. En del saker återkommer, som trappor. I många tavlor finns ett ljus, ett hopp om en strålande framtid. I min roll som konstnär har jag fått möjlighet att dela med mig av mina kunskaper inom måleri och träffa många fantastiska och kreativa människor. I varje tavla finns en liten bit av mig och mitt liv.

 
Väl mött.  

Charlotte Arborelius - 20 - 26 mars

Stockholm 2[11569]

Tog examen från Bildlärarlinjen, Konstfack Stockholm 1987,
arbetade sedan som bildlärare i Helsingborgs kommun fram till år 2000,
då jag lämnade skolans värld för att arbeta som handledare i färg och form inom vård och omsorg.
Från 2010 arbetar jag som konstnär på heltid men samtidigt sjukpensionär, då jag med hörselnedsättning, ljudkänslighet och tinnitus lätt blir trött och har svårt att koncentrera mig längre stunder.  Jag kan nu själv styra min tid i ateljén.

Utsätter mig inte gärna för bullrig och stressande miljö, utan vistas istället mycket i naturen, vid havet eller skogen. Detta speglar sig i mina alster, med lugna färger och ofta naturmotiv.

Är uppväxt i ett hem med mycket konst på väggarna, då min farfars far Olof Arborelius (1842-1915), var konstnär.
Har alltid varit kreativ och ägnat mig åt eget skapande, vid sidan om arbetet som bildlärare.
Tycker om att variera mitt skapande mellan måleri och keramik.
Roligt att byta uttryckssätt och försöka förmedla samma känsla eller tanke i en akvarell som i en skulptur.
I mitt måleri har jag arbetat i olja och akryl, men just nu är det akvarell som jag tycker är fantastiskt  roligt och utmanande. Arbetar även i stengodslera där jag skulpterar eller drejar.

 

Charlotte Herczfeld 28 mars - 2 april

Vernissage 28 och 29 mars kl 12 – 18.
Må-To är öppettiderna kl 12—18. Onsdag även öppet till kl 19

 

Om mig

 Vem skulle inte vilja äga en tavla av Monet? Det ville jag också, men… Så jag beslöt mig för att utbilda mig hos konstnärer som studerat under efterföljare till Monet och hans krets.Varför fastnade jag för just impressionismen? Den är vacker och tidlös, och den ger mig friheten att undersöka och skapa mycket varierade motiv. Jag målar med oljefärg och torrpasteller, för de är utmärkta för att få fram intrycken av ljus och skugga.  

 I mina målningar kan du upptäcka att svart färg inte alls behövs och att skuggorna även de består av skimrande ljus, fast lite mer dämpat. Ibland lägger jag in något litet humoristiskt inslag, och i serien med venetianska masker finns det ett underliggande tema, som hittills ingen listat ut.

Jag föddes 1958 i Stockholm. Grunderna fick jag av min far, en finlandssvensk konstnär, som lärde mig måla i olja när jag var 9 år ung. Färgkänslan fick jag av både min far konstnären, och min mor esteten.