ATT TÄNKA PÅ

Lite praktiska tips för utställaren.

här kommer löpande info

SOPOR

Utställaren forslar själv bort alla sina sopor. Kommunen har miljöstation på Skeppsbron.

ÖPPETTIDER

Våra öppettider är kl.12-18. Många konstintresserade har vanliga jobb och kan inte besöka galleriet dagtid och skulle motivera 2 dagar med kvällsöppet.

KÖRTILLSTÅND OCH PARKERING

Körtillstånd

För att köra in i Gamla Stan andra tider än kl 06.00-11.00 veckans alla dagar måste man ansöka om dispens hos Stockholm Stad. Ring 08-6510000/ankn 2  samma dag som du ska köra in i Gamla Stan. Läs mer på http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Trafik- och-resor-/Sarskilda-trafikregler/Gamla-Stan

Parkering

Det råder kör- och parkeringsförbud i hela Gamla Stan efter kl.11. Parkeringsplatser finns på några få platser så som Slottsbacken och p-platser längs Lilla  och Stora Nygatan samt Strömkajen.

.

MARKNADSFÖRING OCH ANNONSERING

Marknadsföring

Galleriet marknadsför alla utställningar via vår hemsida, DN På Stan, vårt nyhetsbrev samt på sociala medier. Vi har märkt att det gör skillnad om utställaren själv nätverkar och marknadsför sin egen utställning också, så var aktiv och inte blygsam då din utställning är värd att exponeras så mycket som möjligt!

Annonsering

Många tidningar erbjuder gratistext under sina veckokalendarier. Ring och kolla. T.ex. via internet:

I lokaltidningen ”Mitt i” – http://www.mitti.se – du kan själv lägga in din annons under fliken ”På gång”.

Trycksaker

Du kan själv beställa dina trycksaker som vernissage-, visit- och vykort till bra priser från t.ex www.vistaprint.se

PRISLISTA OCH KATALOG

Inför en utställning gör utställaren en en utsällningskatalog med info om priser samt ett kort CV om konstnären. Tänk på att Gamla Stan har många turister och det är bra om texterna finns även på engelska. 

NYHETSBREV

Vi skickar ut ett nyhetsbrev med jämna mellanrum om kommande utställningar och annat av intresse. Skicka ett mail till oss så om du är intresserad av att få nyhetsbrevet. Vill du dessutom bidra med en artikel, recension etc så hör av dig. Vi tänker att hemsidan ska vara en levande sida. 

UPPHÄNGNINGSSYSTEM

För att det ska gå smidigt att hänga dina verk är det viktigt att du förberett dina tavlor. Galleriet använder sig av

Artiteqs clickskena   Max 30kg/m

2mm Perlonlina Cobra  kan fästas var som helst i skenan framifrån. Max 12-15 kg

Zipper krok   träs på perlontråden och är självlåsande. Max 12-15kg.

 

BESLYSNINGSSYSTEM

Lamporna sitter på en 3-fas skena och är flyttbara. De kan vinklas samt zoomas in på verket du vill belysa (som en projektor). 

De är på 19 och 25 W och har ett RA värde på 98 (dagsljus har 100).

Du kan även använda en dimmerfunktion.

Kvaliteten på ljuset gör att färgåtergivningen blir optimal. 

ANVÄNDBARA LÄNKAR

RÅD FÖR HÄNGNING

Vi önskar dig varmt välkommen som utställare på Galleri Studio Animar! För att du ska ha en lyckad och angenäm tid på galleriet är det några saker du bör tänka på:

HÄNGNING AV DINA VERK

För att det ska gå smidigt att hänga dina verk är det viktigt att du förberett dina tavlor. Galleriet använder sig av

Artiteqs clickskena            Max 30kg/m

2mm Perlonlina Cobra  kan fästas var som helst i skenan framifrån. Max 12-15 kg

Zipper krok   träs på perlontråden och är självlåsande. Max 12-15kg.

Här kommer lite goda råd för att förenkla din hängning på skena.

När du hänger med perlonlina händer det att tavlan tippar framåt eller ’wobblar´. Är du inte van att hänga med detta system får du lite tips på vad du kan göra och hur du kan förbereda din verk så att hängningen blir så bra som möjligt.

                     

  1. När du hänger på 1 perlonlina behöver du kontrollera att öglorna (D-kroken) på baksidan av din tavla är placerade så högt upp som möjligt! Helst ca 15 cm från ovankant och hårt spänd lina. Om öglorna (D-kroken)  sitter längre ner  kan det vara bra att flytta upp dessa en bit eller helt enkelt sätta i två nya, helst  2 d-krokar (en på vardera sida – se bild)  ca 5-6 cm från ovansidan och minst 2cm inåt på ramen och använd då 2 perlonlinor för hängning direkt i kroken. Här gäller: ju högre fästpunkt du har för bildkroken på Perlonlinan, ju närmare väggen hänger din tavla!
  1. Tavlor vars bredd överskrider 55 cm behöver oftast hängas på 2 linor. Små lätta tavlor kan även de med fördel hängas med 2 linor för att undvika att de ’wobblar’.  Det krävs lite tyngd för att tavlan skall hänga snyggt. Det kan vara tillräckligt att fästa en bit blyband för gardiner på baksidan av ramens  nedre innerkant  med LITE smältlim eller trälim. Vill du hänga små tavlor i ett speciellt mönster med förskjutet hängningsmönster är detta svårare med linsystem och inget vi rekomenderar eftersom du tappar en del av flexibiliteten i systemet. 
  1. Klipp aldrig av linorna!! Rulla upp dem bakom din tavla och fäst tråden på baksidan med lite tejp. Linorna deformeras  och blir svåra att trä i bildkroken och du får svårt att hänga om en tavla samt att du förstör för kommande konstnär. Om du ändå klipper av linorna, kommer du att debiteras för dem.
  1. Provdrag alltid i tavlan så den inte glider på tråden. Zipper bildkrok som vi använder är självlåsande, och skall ALLTID dras till neråt innan tavlan hängs  så fjädern låser i kroken. TIPS! Lägg tavlan du ska hänga på bordet. Mät linorna från fästet där krokarna ska sitta och dra på krokarna. Fäst krokarna i d-kroken på tavlan och haka sen upp den på skenan. Du kan alltid justera uppåt utan att klämma på kroken. Ska du justera nedåt måste klämma på låset .
  1. Vill du hänga lite tätare, du kan clicka i linan framifrån var som helst i skenan. På detta sätt slipper du hänga om alla trådar utan kan bara dra/fösa dom på rätt plats på skenan! Vill du flytta linan några cm åt ena eller andra hållet? Håll i tavlan, tag ett kvastskaft eller liknande och flytta linan vid skenspåret med denna, oftast enklare än att dra linan åt sidan, speciellt om du redan hängt en tavla i tråden.

OBS! Cobras Perlonlina lossnar från sitt fäste i skenan om den inte har tyngd!

                                                                                                                                                                                                                                                                    Copyright @ K-ram